Graviditetsmyt 3, Du mår illa på morgonen.

Nja, visst mår många illa på morgonen men andra mår bara illa på kvällen eller bara mitt på dagen. Och så finns de ju de som mår illa hela tiden eller lite när som helst under dagen. Illamåendet finns i alla varianter. En del med kräkningar andra utan. En del några veckor andra hela graviditeten igenom. 
 
Illamåendet är ofta så jobbigtunder en period att man undrar om graviditeten är värt det. Det är det och det går oftast över. Kanske inte till vecka 20 som alla säger men det brukar bli bättre, tyvärr är det inte så för alla. En del lider hela graviditeten igenom
Det är kanske bättre att förvänta sig det värsta och bli glatt överraskad när det inte blev så jobbigt som man befarade. 
 
Är illamåendet skadligt för barnet. Nej, i de flesta fall inte. Det är så finurligt funtat med graviditeten att barnet tar sin näring först och mamman får det som blir över, ibland för lite för att man ska må helt ok men oftast inte skadligt för barnet. Om man är orolig ska man kontakta MVC.
 
Sedan finns de ju de stackarna som verkligen blir riktigt sjuka av sitt illamående. För mycket kräkningar ut och för lite näring in, så lite att de måste läggas in på sjukhus för att få i sig näring på annat sätt.
 
Till er som inte mått illa alls vill jag bara avundsjukt säga Grattis!

Kommentera inlägget här :