Graviditetsmyt 11, Vackrare än någonsin

Alla gravida får höra hur vackra de är. Att du riktigt strålar. I böcker kan man läsa om att håret blir tjockare och hyn rosig. En del upplever verkligen graviditeten på detta sätt och känner sig sexiga och extra kvinnliga trots den stora magen och de extra kilona.
 
Jag är ledsen att behöva säga det här men den bilden behöver inte alls stämma. Många gravida kvinnor känner tvärtom. De upplever sig som fulare, gråare och tråkigare under graviditeten. 
 
Trots att en känsla inte alltid stämmer överrens med hur det egenligen är innebär inte graviditeten bara trevligheter på ditt yttre såsom större bröst och kvinnligare former. Ditt hår kan bli färglöst och stripigt. Du som aldrig haft finnar kan nu plötsligt uppleva problem hy. Graviditeten kan göra dina händer och fötter större. Åderbrock, hemorrojder och celluliter är alla åkommor som gärna kommer under graviditeten, och de får dig inte att känna dig direkt vackrare. Du är trött, speciellt i början och i slutet ´, och orkar kanske inte bry dig om att piffa till dig. 
 
Många upplever det dock olika under olika perioder av graviditeten och de som känner sig fula i början kan känna sig vackrare när det gått några månader och illamåendet och tröttheten lagt sig. Andra som i början känt sig vackra och strålande kan efter en tid med viktökning och krämpor börja känna sig gråare. De flesta känner sig dock trötta och hopplösa den sista tiden under graviditeten så det kanske jämnar ut sig. 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :