Graviditetsmyt 12, Drick te och starta din förlossning

Att te kan ha medicinska effekter har man trott i alla tider. och alla kulturer har en tradition om att te kan bota eller lindra diverse sjukdomstillstånd. Till exempel sägs det att grönt te bra inverkan på folk med diabetes, det ska öka produktionen av insulinproducerande celler. Te på björklöv ska vara bra vid urinvägsinfektioner, då det ska vara urindrivande och ha antiinflammatoriska egenskaper. Ja te kan vara bra till mycket, förutom att det är gott. 

Det finns även de som påstår att dricka te med hallonblad gör att förlossningen kommer igång snabbare. Om detta stämmer är obevisat men barnmorskor i olika länder har under lång tid rekommenderat en kopp hallonbladste under graviditetens sista månad, just för att sätta igång förlossningen. 

Det finns som sagt ingen forskning som bevisar att tet har den inverkan men det finns en lång tradition där många säger att det verkligen påverkar. Hallonbladen ska ha inverkan att förbereda musklerna runt livmodern. Bladen innehåller oxytocin, ett hormon som frigörs i hypofysen, just för att framkalla sammandragningar i livmodern. 

Som sagt inget är bevisat och jag har heller inte hört någon som tagit till sig tipset med hallonbladen så om det stämmer eller inte få jag ha osagt. 

 

Kommentera inlägget här :