Graviditetsmyt 4, Du drömmer mardrömmar...

Sant, när du är gravid drömmer du ofta intensivare än vanligt!
 
Drömmarna kan vara hur tokiga som helst som att din bebis befinner sig utanför kroppen eller att förlossning fortgår på ett konstigt sätt. De behöver inte handla om ditt kommande barn även om det säkert smyger in en och annan dröm om bebisen i magen med. Du kan drömma om en konstig värld eller att din partner är otrogen. Drömmarna kan handla om precis vad som helst, gärna så skruvat som möjligt och svåra att förstå när du vaknat. 
 
Drömmandet beror främst på höga hormon nivåer i kroppen men även annat kan spela in, som förväntningar och farhågor inför graviditeten, förlossningen och barnet. Drömverksamheten påverkas också av att du ofta inte sover lika djupt då du är gravid pga att du har många avbrott i sömnen som toabesök, svårt att på vända sig, värk i ryggen, kramp o.s.v. Avbrotten gör att rem sömnen, den djupaste sömnen, störs ofta.
 
  • Insomningsstadiet, Stadium 1
  • Stabil sömn, Stadium 2
  • Djup sömn, Stadium 3 och 4
  • Drömsömn/ REM sömn.
 
Det är inte farligt att drömma mycket och intensivt även om det kan snurra i huvudet när du vaknar och du blir tröttare. Graviditeten kan även på verka din partners drömmar. Dela med er av era drömmar om de känns oroande så är ni inte känner er ensamma med alla knasigheter.
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :